Известие

Collapse
No announcement yet.

Изкажете мнение 156 1.6 ; 1.8 ; 2.4 JTD

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

То човек да не каже нещо,като кучета сте,все пак всеки си изказва мнението,нали така.Другата кола която си бях харесал беше 2.4жтд ама за 400лева не ми стигнаха парите,а беше в перфектно състояние.
    До колкото знам колата още се продава във Варна,
    1998г. 110000км,всички екстри за модела,всичко работи по нея,в мобилето я има на 5500лв сива е,който се интересува може да погледне.Колата наистина е перфектна,аз я карах направо е самолет.
    Alfa Romeo 146 1.6boxer 103hp метанов инжекцион
    Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144hp B.R.S gas
    Оpel Corsa 1.4 90hp 2008-служебната

Comment

колегата трябва да си направи сам сметка за това колко км навърта годишно и с една проста сметка ще отпаднат някой от вариянтите... аз като избирах бях твърдо за дизела и 1.9 не съм пробвал дори и не знам как точно вървят, но читава 2.4-ка си върви много прилично, а относно питането за разхода при мен е давало от малко под 5 извънградско до максимум 9л/км градско.

Comment

1.9JTD наистина е много добър избор, аз си я вземах от Холандия моята и откъм вървене и харчене съм много доволен, както в, така и извън града. Извън града си поддържам 130-140 и ми гори 5,5 .. вчера до Търново ходих и бая бързах, но колата не ме е разочаровала, нито при изпреварвания, нито като стабилност на пътя. Друг въпрос е че се надявам да не ми пратят някоя честитка по пощата със снимка на красавицата и скоростта до нея
        Иначе в холандия си търсех 2.4, но всичките 6 които имаше им бяха издухани турбините, или имаше някви други забележки.. В крайна сметка, дизелче вземи, пък и съм чувал че на фиат и алфа са едни от най-добрите дизели, и ако питаш мен, да е 2000 година поне.
        Alfa Romeo 156 1.9JTD 2000

Comment

аз също ще те посаветвам за дизела отначало бях противник на дизелите но си зех 2.4 жтд и от тогава ги харесвам , със тракането се свиква не е проблем само късмет със избора да попаднеш на добър екземпляр

Comment

За вървенето 2.4 JTD много върви,миналата година се връщахме от Италфеста с Пинко по магистралата.Карахме със 170-180 км/ч по едно време ме изпревари все едно съм спрял,направо не повярвах че е истина,но аз спечиално не мога да свикна с това пукане на пуканки,а бе чатка си като дизел.Така че си търси възможно най-запазена кола,даже някоя от форума ще е най-добре защото всичко по нея е сменено и само караш.
            TIPO 2.0 91g.
            PUNTO 1.2 04 g.
            156 1.8 TS 00g

Comment

Колеги много ви благодаря за съветите но ще изчакам единствено заради този тъп закон за младите шофьори до 1.6cc защото аз нямам 1 година стаж имам 1500 и по-вече километри защото карам 2 коли на тях се возя само на едната съм навъртял 1500км и в какви ли не екстремни ситуации съм попадал и мисля че няма проблем да си взема такава кола нищо че нямам 1 година стаж

Comment

Първоначално публикувано от stivkata Покажи съобщение
                Колеги много ви благодаря за съветите но ще изчакам единствено заради този тъп закон за младите шофьори до 1.6cc защото аз нямам 1 година стаж имам 1500 и по-вече километри защото карам 2 коли на тях се возя само на едната съм навъртял 1500км и в какви ли не екстремни ситуации съм попадал и мисля че няма проблем да си взема такава кола нищо че нямам 1 година стаж
                Законът е много добър! Но трябваше да се убият хиляди тинейджъри, за да го направят!

Моята първа кола беше 1.0 и 50 к.с. така, че не се оплаквай с тия 1600
                Алфа 1.4 ТВ е 155 к.с.

А твоите 1500 км ги направих тази седмица - понеделник 540 и сряда 1100
                Действай и трупай опит, че много ситуации ще виждаш
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                  Законът е много добър! Но трябваше да се убият хиляди тинейджъри, за да го направят!

Моята първа кола беше 1.0 и 50 к.с. така, че не се оплаквай с тия 1600
                  Алфа 1.4 ТВ е 155 к.с.

А твоите 1500 км ги направих тази седмица - понеделник 540 и сряда 1100
                  Действай и трупай опит, че много ситуации ще виждаш
                  По този закон трябва да се поработи още...
                  Малоумните ни законоправци хабер нямат от 1600 сс колко коня могат да се извадят!!!
                  Според мен ( и според половин Европа), младите шофьори да нямат достъп до коли над 80 коня, ако ще и да са 2000 сс. Също и ограничения на максималните скорости, по-ниски от нормалните (мисля, че преди време това действаше и у нас).
                  Ако и шофьорските курсове се оправят ( не смешните 24! учебни часа), може би ще намалеят ежедневните атентати по нашите пътища!

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                    Малоумните ни законоправци хабер нямат от 1600 сс колко коня могат да се извадят!!!
                    Според мен ( и според половин Европа), младите шофьори да нямат достъп до коли над 80 коня, ако ще и да са 2000 сс. Също и ограничения на максималните скорости, по-ниски от нормалните (мисля, че преди време това действаше и у нас).
                    Ако и шофьорските курсове се оправят ( не смешните 24! учебни часа), може би ще намалеят ежедневните атентати по нашите пътища!

Нищо в тази държава не се прави с акъл, за съжаление
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                      Колега аз като карах курсовете ги карах 31 или 33 часа вече са по толкова Според мен айде до 1.6 бензин да ама що и дизел толкова (Лично мнение примерно кола бензин 1.6 115 коня,а дизел 1.9 е 115 коня поне за бензина да си остане 1.6 а пък за дизелите примерно до 1.9 че има разлика)
                      но има ако стане нещо кой да ме оправя в КАТ но не искам до там да стигам но май ще си взема 1.9JTD или 2.4JTD а за инструкторите по-вечето са некви пияндета как ще се оправи работата и дето си купуват някои книжките

Comment

абе и със 80 коня можеш да направиш еб*хти поразията,не е това начина! трябва нещо друго да се мисли.И с 180 и със 80 коня,като неможеш да караш...
                        каква е разликата,че ще ускорява по бано иначе пак 170-180 можеш да си караш.
                        абе няма начин да се спрат тия катастрофи.Има мн случай просто да си седиш на светофара примерно и някой да ти се качи отгоре...абе Бог да ни пази!
                        лека вечер!
                        Аlfa156 1.8TS 2000

Comment

Аз имам 2.4 JTD 99'...Ми направо си лети бе, дърпах се досега с какви ли не ама не успяват да ме минат...Просто вкючваш на 2 настъпваш педала до долу и им гледаш сеира и после ти викат бахти нафтовата печка, печка ама ти издуха смачкания Голф 3 2.0 GTi 150 к.с....затова че Италиянското си е Италиянско-красота, динамика, комфорт...Това е от мен приятели и колеги Алфисти...
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от vanboxer Покажи съобщение
                            Газов инжекцион баце,нормално е да върви повече от бензина,все пак на бензин е ограничена а на гас все едно е с чип
                            Май само си чешите пръстите без да имате и най-малката представа за какво става на въпрос.ГИ че го сравняваш и с чип,а и нямала прекъсвач-дрйн дрън.
                            Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                            Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                              Аз имам 2.4 JTD 99'...Ми направо си лети бе, дърпах се досега с какви ли не ама не успяват да ме минат...Просто вкючваш на 2 настъпваш педала до долу и им гледаш сеира и после ти викат бахти нафтовата печка, печка ама ти издуха смачкания Голф 3 2.0 GTi 150 к.с....затова че Италиянското си е Италиянско-красота, динамика, комфорт...Това е от мен приятели и колеги Алфисти...
                              Италиянския дизел е супер особено като му сложиш и чипчето върви по прилично и от повечето бегачки.
                              Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
                              Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от stivkata Покажи съобщение
                                Колеги много съм си харесал Алфа Ромео 156 но до тук,всеки ми казва различно мнение един че 1.6 много слаб бил двигателя за това купе и харчел по-вече от 1.8,друг ми казва че 2.4 JTD,следващ ми казва че италианския дизел не бил хубав бихте ли ми помогнали всеки казва че е скъпа за подържане но чак толкова много ли споделете какво да правя.
                                Предварително ви благодаря
                                и се извинявам ако има нещо но съм нов
                                Твърдо скачай на 1.8 тс. Това е истината. Кандило работещо със свинска мас не ти трябва.
                                1.8 е най оптималния вариант, няма да съжаляваш.

Comment

Working...
                                X